Laarzenpad 2022

Tot onze spijt moeten wij u meedelen dat dit arrangement niet door kan gaan, wij hopen dit in het voorjaar van 2023 opnieuw voor u te kunnen organiseren. 

In de herfst en wel op zaterdag 29 Oktober wordt er weer en laarzenpad arrangement voor u georganiseerd.
dan kan u weer genieten van een varierende route met lokale activiteiten, en kunt u vast als eersten kennis maken de uitbreiding van het huidige Laarzenpad langs de oever van de IJssel

Laarzenpad Zalk

26 Maart 2022 wordt er in het pittoreske dorpje Zalk weer een Laarzenpad  wandeling georganiseerd,
Restaurant De Oase en Chefs op lokatie zorgen weer voor verrassingen en een aangename Wandeling
met proeverijen, een lezing over vogels in en rondom Zalk waar de Natuur, Vogels en Ambachtelijken gerechten en dranken centraal staan.

Wandel dus mee door de uiterwaarden, het Zalkerbos en landgoed Buckhorst.
Halverwege de wandeling wordt de inwendige mens verrast met kleine versnaperingen en hapjes, bereid door Chefs op locatie
Tijdens de wandeling door de bijzonder afwisselende omgeving van de uiterwaarden en het eeuwenoude Zalkerbos,
wordt u vergezeld door een plaatselijke gids die u meeneemt in het dagelijkse leven en de geschiedenis en plannen voor de toekomst van dit mooie stukje natuur.
tussen de twee routes in, is er een lezing van Nico de Haan  ( oud Zalker ) over de vogels die je hier in Zalk kan spotten, en is er gelegenheid voor een lunch waar u van kunt genieten, en bij Restaurant de Oase aan het kerkplein voor u klaarstaat.

Locatie:     Restaurant De Oase, kerkplein 3 Zalk
start :         inloop vanaf 10:15 uur bij de Oase, ontvangst met koffie & Thee. De wandeling start om 10:30 uur.
Het gehele programma  inclusief Lunch, wandeling en lezing duurt ongeveer 4 1/2 uur.
Kosten:      € 37,50 p.p
Parkeren:   MFD aan de steege, broeksteeg 42 Zalk ( bij het voetbalveld )

U kunt zich opgeven voor deze wandeling bij:
Chefs op Locatie                       
T.06.27581260
Restaurant De Oase     
T.038-3636270

vermeld wel even dat u zich aanmeld voor de wandeling

Knapzak wandeling

Knapzak wandeling…… over de paden van het Zalkerbos  door de slootjes en langs de oever van de IJssel
Een leuke en leerzame ontdekkingstocht om samen met uw kinderen te ondernemen of een leuk initiatief voor een kinderverjaardag

Ga met elkaar op ontdekkingsreis met behulp van een knapzak. De knapzak is gevuld met spulletjes waar uw kinderen van alles mee kunnen onderzoeken / bekijken. Er zit een boekje in met informatie over de vogels die ze onderweg tegen kunnen komen: wie zal de eerste vogel spotten..?

Daarnaast zit er een schepnet en een insectendoosje in waarmee de diertjes gevangen kunnen worden om deze vervolgens van dichtbij met een vergrootglas te onderzoeken!

Er zitten ook twee informatie boekjes in over water – en bodem diertjes.
Kun jij ze herkennen ?

Verdere informatie over de route en informatie van onze ijsseldelta is te lezen in bijgevoegde folders

De knapzakken zijn verkrijgbaar bij het startpunt op kerkplein 3 bij Restaurant de Oase – Tevens is er voor de kinderen een waardebon toegevoegd welke ingeruild kan worden voor een zakje patat met kroket of frikandel en een kinderijsje. Een leuke afsluiter na een ontdekkingstocht vol verrassingen.
Zien we jullie snel ?

Kosten voor een knapzak met inhoud is € 12,50 p.p.

75 jaar vrijheid in Zalk

Laarzenpad wandeling met Lunch en proeverij

Wandelen door de uiterwaarden bij Zalk in het eeuwenoude Zalkerbos, genieten van een heerlijke lunch en luisteren naar verhalen over wat er in Zalk plaats vond tijdens de Tweede Wereld oorlog.

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. En dat vieren de Chefs op lokatie en restaurant De Oase met een bijzondere wandeling op zaterdag 16 mei. Halverwege deze wandeling schuift u aan bij ons heerlijke lunchbuffet, om daarna uw pad te vervolgen. Nog even nagenieten of napraten ? Dat kan onder het genot van een oranjebitter en bijpassend hapje.

Datum : 16 mei – Kosten: € 35,00 p.p – wandeling met proeverij en lunchbuffet bij De Oase.

De wandeling start om 11:00 uur bij restaurant De Oase ( de met oorlog omklede wandeling met verhalen  en lunch duurt ong. 4 uur )

Parkeren kan bij het MFD Zalk, broeksteeg 42 in Zalk

u kunt zich opgeven via  Chefs op Lacatie of bij Restaurant De Oase

Mystiek Laarzenpad

Wandelen door de uiterwaarden bij Zalk in het eeuwenoude Zalkerbos en ondertussen genieten van een aantal lekkere versnaperinge en spannende verhalen.

Welkom in mystiek Zalk. Waar Chefs op locatie en restaurant De Oase op zaterdag 18 januari een bijzonder wandeling met proeverij organiseren. Halverwege deze wandeling schuift u aan bij ons heerlijke lunchbuffet, om daarna uw pad te vervolgen. Uw zintuigen worden geprikkeld tijdens deze mystieke wandeling vol sagen en mythen, lokale producten en historie.Nog even nagenieten? Dat kan onder het genot van een ambachtelijke bitterbal en bijpassend biertje.

18 Januari - start vanaf Restaurant De Oase - De kosten voor de wandeling met proeverij en lunchbuffet zijn € 35,00 p.p. De Wandeling start om 11:00 uur ( de wandeling met lunch duurt ong. 4 uur)

Parkeren kunt u bij het MFD in Zalk en wandelt u zo binnendoor naar het historisch centrum waar Restaurant De Oase is gevestigd.

Opgave voor dit avontuur is wel gewenst

Laarzenpad beleving

Op 6 April a.s wordt er een speciale wandeling georganiseerd van het Laarzenpad in Zalk, tijdens deze wandeling wordt u het een en ander verteld door Gids en Natuur fotograaf over het ontstaan en wat er allemaal te zien is in het zalker bos. teven kunt u van een culinaire proeverij genieten.

voor meer informatie