Overzicht Mooiste Wandelpaden van Overijssel

Hey avonturiers, welkom terug op de blog! Vandaag duiken we de ongerepte natuur van Overijssel in. Als je zin hebt om je wandelschoenen aan te trekken en je telefoon in de vliegtuigmodus te zetten, dan is dit dé blog voor jou. De vakantieregio Overijssel is meer dan klompen en tulpen; het is een wandelparadijs dat smeekt om ontdekt te worden. Dus, trek je comfortabele kleding aan, pak je rugzak en laten we gaan!

1. Sallandse Heuvelrug: Voor de Echte Klimmers

Hou je van een beetje uitdaging? Dan is de Sallandse Heuvelrug jouw speeltuin. Met heuvels die tot 75 meter boven zeeniveau reiken, krijg je een verrassende wending in het veelal platte Nederlandse landschap. En laten we de paarse heide niet vergeten die in de late zomer volop in bloei staat. Fantastisch voor die Instagram-waardige foto’s!

Tip: Neem de blauwe route van 8 km. Die begint bij het Buitencentrum en slingert langs de Schaapskooi. Perfect voor een middagje uit.

2. Het Springendal: Een Waterrijk Wonder

Waar de Sallandse Heuvelrug indruk maakt met hoogte, daar schittert het Springendal met zijn beekjes en vennetjes. Dit is het land van kabbelend water en rustgevende watervogels. In dit bosrijke gebied vlakbij de Duitse grens kun je genieten van diep groene sparren en mysterieuze moerassen.

Tip: Loop de Ootmarsum-route van 5 km als je oog in oog wilt komen te staan met Schotse Hooglanders. Vergeet je camera niet!

3. Twentepad: Fluitende Vogels en Pittoreske Dorpjes

Met een lengte van 85 km is het Twentepad er eentje voor de diehards. Deze route brengt je langs pittoreske dorpjes zoals Ootmarsum en Denekamp. Onderweg word je vergezeld door het gefluit van vogels en als je geluk hebt, spot je misschien een vos of ree.

Tip: Split de route op in meerdere dagen en overnacht in een van de gezellige B&B’s langs de route. Dat maakt het avontuur compleet.

4. Vechtdal-route: Voor de Relaxte Wandelaar

Niet iedereen is in voor heuvels of lange tochten. Als je gewoon een relaxte wandeling wilt maken met de familie, dan is de Vechtdal-route perfect. De Vecht is een idyllische rivier die kronkelt door een vlak en groen landschap. Verwacht veel bruggetjes, molens en misschien zelfs een ijsvogel.

Tip: De route rondom Gramsbergen is 10 km en eindigt dicht bij een terrasje. Tijd voor een welverdiend biertje!

Waarom wandelen in Overijssel?

Overijssel is een onderschat juweel als het aankomt op wandelmogelijkheden. Van klimmende avonturen op de Sallandse Heuvelrug tot relaxte tochtjes langs de Vecht, er is voor elk wat wils. Dus of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of een beginneling, pak die kaart en trek eropuit. Je zult er geen spijt van krijgen.

Laarzenpad
Average rating:  
 0 reviews

Plaats een reactie